Σουλτς: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τα "ανυπόφορα" μέτρα λιτότητας

Αποκλειστικά επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης ήταν τα «ανυπόφορα» μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Petit Journal του γαλλικού δικτύου Canal+. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής που παραχώρησε, όπως ήταν αναμενόμενο, τέθηκαν και ερωτήματα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο Σουλτς είπε ότι δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ και ότι η ύπαρξη κάποιων μέτρων είναι απαραίτητη. Παραδέχτηκε, όμως, ότι πολλά από τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι «ανυπόφορα». Και έσπευσε να συμπληρώσει ότι τα μέτρα λιτότητας δεν τα επέβαλαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα αλλά ήταν «αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ρωτήθηκε επίσης αν τον ανησυχεί («φλιπάρει» ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος) στην ιδέα ότι στο τιμόνι μιας ευρωπαϊκής χώρας μπορεί να βρεθεί μια πολιτική δύναμη που πολλοί χαρακτηρίζουν ακροαριστερή. Απάντησε ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου.