Δημοσκοπήσεις: Μπροστά η ΝΔ- Ανακάμπτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Θετικά μηνύματα για την Κεντροαριστερά

Έρευνα της Commonview για το News 24/7 δείχνει πως η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κλείνει, καθώς το κυβερνών κόμμα καταγράφει σημαντικά ποσοστά επανασυσπείρωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάζει αναλυτικά το News 24/7, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακτήσει σημαντικό έδαφος και πλέον η απόσταση που τον χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στις 3 ποσοστιαίες μονάδες. Το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό 24% έναντι 27% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίστοιχα, στο ερώτημα “ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό” ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 32,1%, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής, αφού συγκεντρώνει 29,2%. Πάντως, ο “κανένας” εξακολουθεί να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό (36,6%).

 

Σε άλλη δημοσκόπηση, της Kapa Research για το Βήμα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 16,6% (ελαφρώς αυξημένο ποσοστό), η Νέα Δημοκρατία χάνει μισή μονάδα (22,7%), και η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμφανίζεται ως τρίτη δύναμη (6,9%).

Μάλιστα, αν συμπεριλαμβανόταν στη δημοσκόπηση το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, θα ελάμβανε 10,4%!

Για το ποιος εκ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 23,5% πιστεύει ότι είναι ο πρώτος, το 31% ότι είναι ο δεύτερος, ενώ το 42% κανένας εκ των δύο.