Τσιρώνης για πετρελαιοκηλίδα: "Φταίνε η κοινωνία & τα λόμπι του πετρελαίου" (Βίντεο)

Τη δική του άποψη για το ποιος ευθύνεται για την μόλυνση του Σαρωνικού απ’ την πετρελαιοκηλίδα, εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Τσιρώνης είπε: «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας».

Όταν ερωτήθηκε για το κατά πόσο έχει ευθύνες το αρμόδιο υπουργείο και για τις κατηγορίες ότι υπήρξε καθυστέρηση στην κινητοποίηση, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ότι αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται θα μας έλεγαν κρατιστές.

Μάλιστα δεν έδειξε να συμφωνεί με τις δηλώσεις των δημάρχων των περιοχών που επλήγησαν αφού είπε ότι και ο ίδιος, αν ήταν στην αντιπολίτευση, κάτι θα έβρισκε να πει.

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξή του: