Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου ήθελε να με κάνει πρωθυπουργό

Πρωθυπουργό ήθελε να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο ΣΚΑΙ.

«Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου ο κ. Παπανδρέου μου είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει ότι θα προτείνει εμένα για πρωθυπουργό κι αυτό το λέω για πρώτη φορά» και διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν, να προτείνεις έναν για πρωθυπουργό που σε έχει ανατρέψει;».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου του ζήτησε να παραμείνει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν άφησε ασχολίαστο την ίδρυση του νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου κατηγορώντας  τον ότι προχώρησε στην ίδρυση κόμματος για ένα και μόνο «καπρίτσιο», και σημείωσε πως θα έπρεπε να επιζητεί πρώτος την δικαίωσή του, μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.

Πρότεινε μετά τις εκλογές, να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση, παρόλο που ο ίδιος δεν βλέπει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να γίνουν δεύτερες εκλογές γιατί θα είναι καταστροφικές για τον τόπο. «Δε θέλουμε να είμαστε μπαστακωμένοι σε μία κυβέρνηση, δεν είμαστε οι Γερμανοί φιλελεύθεροι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε εθνικοί εταίροι», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Νίκου Παππά περί μη είσπραξης του ΕΝΦΙΑ του 2015, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε με έμφαση ότι το πρώτο ερώτημα της τρόικας θα είναι από πού θα βρούμε τα χρήματα που θα χαθούν από την μη είσπραξή του.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Φιλανδού πρωθυπουργού που απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο τα περί κουρέματος του ελληνικού χρέους, δήλωσε με νόημα πως «θα έπρεπε να πάρουμε βραβείο Νόμπελ για τον τρόπο που πετύχαμε να πείσουμε του Φιλανδούς να μας στηρίξουν».