Ενθουσίασαν τους Αθηναίους οι Μακρόν - Βόλτα στην Ερμού, selfies και εκδηλώσεις θαυμασμού

O Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του, μετά τη συζήτηση που είχαν με μέλη της γαλλικής κοινότητας της Αθήνας και Έλληνες καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα έφευγαν για το αεροδρόμιο στις 15:15, αφού η πτήση τους για Παρίσι ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00. Όμως, άλλαξαν το πρόγραμμά τους και πήγαν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας!

Αρχικά, περπάτησαν στην πλατεία Συντάγματος και συνομίλησαν μαζί με τον κόσμο βγάζοντας συνεχώς selfies, ενώ διέσχισαν και την Ερμού.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι ακραίες εκδηλώσεις αγάπης από τον κόσμο! Έξω από το Γαλλικό ινστιτούτο, μια κυρία έπιασε τον Γάλλο Πρόεδρο από το σβέρκο για να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει.

Το πρωί, η Μπριζίτ Μακρόν είχε κάνει βόλτα στην Πλάκα, όπου επίσης αναμείχθηκε με τον κόσμο. Μάλιστα, δήλωσε κάπως …υπερβολικά πως «δεν θέλω να φύγω, θέλω να μείνω εδώ!

Πριν αποχωρήσει, πάντως, το προεδρικό ζεύγος από την Ελλάδα, είχε προλάβει να κάνει… άνω – κάτω το κέντρο της Αθήνας! Ο Εμανουέλ Μακρόν αιφνιδίασε τους πάντες, αφού ζήτησε να κάνει… βόλτα στην «καρδιά» της πρωτεύουσας!

Δηλαδή την οδό Ερμού! Οι εικόνες πρωτόγνωρες! Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα και δη τέτοιου (παγκόσμιου) βεληνεκούς.

Μακρόν και Τρονιέ, μόλις έφυγαν από το Κολωνάκι, έδωσαν εντολή στον οδηγό τους να κατευθυνθεί προς το κέντρο της Αθήνας. Έφτασαν εκεί και άρχισαν να περπατούν στην Ερμού. Ο ενθουσιασμός του κόσμου δε, απίστευτος!

Μητέρες σύστηναν τις κόρες τους στον γάλλο Πρόεδρο, εκείνος έβγαζε selfies και έπαιρνε παιδάκια αγκαλιά!

Το προεδρικό ζεύγος έκανε στάση και στα μαγαζιά της Ερμού για να χαιρετήσει και να μιλήσει με τους εργαζόμενους, την ώρα που η πρώτη κυρία της Γαλλίας χαμογελούσε στον κόσμο που είχε μαζευτεί στα μπαλκόνια προκειμένου να αποχαιρετήσει το ζεύγος Μακρόν.

Η βόλτα κατέληξε στην Μητρόπολη, όπου ο Εμμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τον πρωτοσυγκελλο του ιερού ναού και μαζί με την Μπριζίτ γνώρισαν την αποθέωση από εκατοντάδες κόσμου που του είπαν το «bon voyage» στην επιστροφή του για το Παρίσι.

Δείτε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ από τον… χαμό στην Ερμού λίγο πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη Μακρόν

Ένας πολίτης, μάλιστα, φώναξε στον Εμανουέλ Μακρόν: «Μανώλη μου» και έτρεξε να ποζάρει στο πλάι του Γάλλου ηγέτη!

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα (σ.σ. το… ελληνικό όνομα του Μακρόν ακούγεται στο 00:05 του βίντεο)

Δειτε τις φωτογραφίες απο το newsit: