Στο Μαξίμου ο Μακρόν: "Η Ελλάδα είναι για μένα κάτι πολύ σημαντικό"

Μήνυμα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας έδωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε πως πρέπει να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα, που θα βρει την Ελλάδα έξω από την κρίση, κάτι που θα βοηθήσει και την ανάκαμψη της Ευρώπης. Από τη μεριά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε πως χρειάζονται τομές για να αναγεννηθεί η Ευρώπη. Πιο αναλυτικά:

«Δε θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από το λόφο της Πνύκας για να διατυπώσουμε το όραμα μας για τις αναγκαίες αλλαγές, τις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στον Γάλλο Πρόεδρο, αφού του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα του τυφώνα στις Γαλλικές Αντίλλες.

«Πιστεύω ότι η σημερινή σου επίσκεψη μπορεί να είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις, σχέσεις που είναι παραδοσιακά στενές, όσο και για τις αναγκαίες τομές για να βγει οριστικά η Ευρώπη από την κρίση. Η ελληνική κρίση είναι και ευρωπαική κρίση. Η έξοδος της Ελλάδας λοιπόν από την κρίση θα σηματοδοτήσει και το τέλος της κρίσης για την Ευρώπη. Θέλω να σε ευχαριστήσω για το γεγονός ότι είσαι σήμερα εδώ και να ευχηθώ να καταφέρουμε να πετύχουμε τους σημαντικούς στόχους μας, εσύ ιδίως τους στόχους που έχεις βάλει για τη θητεία σου ως νέος πρόεδρος της Γαλλίας και την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής ιδέας, την αναγέννηση της Ευρώπης» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Εμανουέλ Μακρόν παραδέχθηκε ότι η χώρα του γνώρισε μεγάλη καταστροφή στα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου, με πολλά θύματα: «Από χθες όλοι είμαστε στραμμένοι σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως “οι φυσικές καταστροφές έχουν αίτια, οφείλονται στην κλιματική αλλαγή -και αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε”.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη εκτός Γαλλίας, διότι «η Ελλάδα είναι για μένα κάτι πολύ σημαντικό». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση. Μετά τις δικές σας μεταρρυθμίσεις και τις τρομακτικές προσπάθειες του ελληνικού λαού, πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε και για το μέλλον. Για το πώς θα βγούμε όλοι από την κρίση».