Ο Μακρόν αρνήθηκε να εμφανιστεί στη ΔΕΘ με τον Τσίπρα

Αλλιώς τα υπολόγιζαν κι αλλιώς τους έρχονται στο Μαξίμου σχετικά με την επίσκεψη Μακρόν και τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Με την θετική απάντηση απ’ τη Γαλλία πριν από 1 μήνα, το Μαξίμου άρχισε να προετοιμάζει επική εμφάνιση και των 2 ηγετών, στη ΔΕΘ και συνάντηση στη συμπρωτεύουσα με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων Γαλλίας-Ελλάδας. Στη συνεννόηση μεταξύ των διπλωματικών γραφείων Ελλάδας-Γαλλίας, η ελληνική πλευρά ζήτησε όσα γίνουν τελικά στην Αθήνα μεθαύριο Πέμπτη, να γίνουν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, παραμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η απάντηση όμως στην πρόταση της Αθήνας ήταν αρνητική – ο Γάλλος πρόεδρος προτιμά να γίνουν όλα στην Αθήνα και δεν θα ανέβει στην συμπρωτεύουσα, ακυρώνοντας έτσι τα κυβερνητικά σχέδια για μεγάλη φιέστα.

‘Έτσι ο Εμανουέλ Μακρόν φτάνει την Πέμπτη στην ελληνική πρωτεύουσα, θα συνοδεύεται από υπουργούς και επιχειρηματίες, και μεταξύ άλλων θα πραγματοποιήσει και δύο σημαντικές ομιλίες. Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απευθύνουν ομιλία σε επιλεγμένο κοινό στην Πνύκα και η ημέρα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο Εμανουέλ Μακρόν θα κάνει ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.

Παράλληλα οι επιχειρηματίες της γαλλικής αποστολής θα έχουν μπαράζ συναντήσεων με Έλληνες επιχειρηματίες, όπως -μεταξύ άλλων- με τους Δημήτρη Κοπελούζο, Ευάγγελο Μυτιληναίο, Γεράσιμο Σκλαβενίτη, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Γιώργο Κορρέ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Θεόδωρο Βενιάμη, Στάθη Τσοτσορό και Ευτύχιο Βασιλάκη.