Χάσμα στην κυβέρνηση με φόντο τις δηλώσεις Βούτση για τις παρελάσεις-Η απάντηση Καμμένου

Την πλήρη αντίθεσή του για τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στις παρελάσεις για τις εθνικές εορτές, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι «δεν πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο».

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη». Ακόμη, ανέφερε πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος, καθώς -όπως είπε- δεν το θεωρεί μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα.

Νωρίτερα ο κ. Βούτσης είπε ότι “η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας»!

Όπως πρόσθεσε μάλιστα “οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους”.