Καρατζαφέρης: είμαι θύμα σκευωρίας-πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στο STAR και την Πόπη Τσαπανίδου ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε αυτήν τόνισε ότι η δίωξή του για οικονομικές παραβάσεις είναι προϊόν σκευωρίας και έκανε επίθεση στην ΝΔ, αποδίδοντάς της καθεστωτικές μεθόδους, αναφερόμενος στην προσχώρηση Γεωργιάδη-Βορίδη – την ώρα που διεξάγονταν συνομιλίες ΝΔ-ΛΑΟΣ – αλλά και την ένταξη Γκερέκου σε αυτήν.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέφερε ότι θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, χωρίς όμως αυτοδυναμία, και θα έχει να διαχειριστεί μια σειρά από προβλήματα, καθώς “ο μεταλλαγμένος κύριος Τσίπρας είναι πιο κοντά με εμένα απ’ ό,τι με τον Λαφαζάνη”.

Διευκρίνισε επίσης, ότι αν ο ίδιος βρίσκεται στη νέα Βουλή – εξέλιξη που προεξόφλησε ως δεδομένη – δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς “εγώ δεν είμαι Καμμένος, δεν πηγαίνω αριστερά – δεξιά στην παραλιακή χωρίς φλας”.

Τόνισε ωστόσο ότι σε θέματα που αφορούν την διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα συστρατευθεί σε μία εθνική προσπάθεια, καθώς “πρέπει να πάμε ενωμένοι σαν μια γροθιά”, όπως ο ίδιος είχε προτείνει το 2012 σε Σαμαρά-Βενιζέλο – Παπανδρέου, αλλά δεν είχε εισακουστεί.