Τσίπρας σε Υπουργικό: "Ξαναχτίζουμε το κοινωνικό κράτος παρά την προκλητική διαστρέβλωση"

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο, όμως χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, και κατόπιν το Μαξίμου ενημέρωσε με non paper για όσα συζητήθηκαν σε αυτό.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να παρουσίασε στους υπουργούς το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να έγινε κάποια αναφορά σε έξοδο στις αγορές. Ακόμη, στο σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επιτίθεται στα Μέσα Ενημέρωσης γιατί αποκρύπτουν, όπως αναφέρει, το κυβερνητικό έργο, καθώς και στην αντιπολίτευση που το συκοφαντεί.

Οι βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως αναφέρονται στο non paper, είναι οι εξής:

-Για τα πνευματικά δικαιώματα (Υπ. Πολιτισμού)
-Βασικές διατάξεις για ΟΤΑ (Υπ. Εσωτερικών)
-Για πάταξη φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής (Υπ. Οικονομικών)
-Για αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (Υπ. Υποδομών –Μεταφορών)
-Για την ανώτατη εκπαίδευση (Υπ. Παιδείας)
-Για την πρωτοβάθμια υγεία (Υπ. Υγείας)

Ακόμη αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σημείωμα:

“Έτσι, μια σειρά από νομοσχέδια βρίσκουν τον δρόμο τους, παρά την εκκωφαντική σιωπή ή την προκλητική διαστρέβλωση από την αντιπολίτευση και την συμπλέουσα πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο, ικανοποιούμε τις κοινωνικές ανάγκες, ρυθμίζουμε εκκρεμότητες που λίμναζαν για χρόνια, ξαναχτίζουμε το κοινωνικό κράτος.

Και όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να τα αποκρύψουν, η υλοποίησή τους αλλάζει, σταδιακά, την καθημερινότητα του πολίτη.”

Λίγη ώρα αργότερα, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς την παραμικρή επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, έχει το θράσος να “διαφημίζει” με δεκασέλιδο non paper το νομοθετικό της έργο.

• Στο Υπουργείο Εσωτερικών και στους Ο.Τ.Α. προετοιμάζουν με ιδιαίτερο ζήλο ρουσφέτια, ανορθολογικές προσλήψεις και αλόγιστες δαπάνες των χρημάτων των φορολογουμένων.

• Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κρατικοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) με περίσσευμα ιδεοληψίας.

• Στο Υπουργείο Παιδείας, γυρνούν στην άκρατη κομματικοποίηση και υποβάθμιση των Πανεπιστημίων μας και παίζουν με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

• Στο Υπουργείο Υγείας, η κατάρρευση του δημοσίου συστήματος Υγείας είναι, δυστυχώς, πασιφανής.

Πράγματι, σπουδαίο έργο…

Τουλάχιστον οι Έλληνες αισθάνονται ανακούφιση, γιατί από το Σεπτέμβριο αρχίζουν οι πτήσεις της διαστημικής εταιρείας του κ. Παππά».