Καταδικάστηκε πολιτευτής της ΧΑ για επίθεση σε μετανάστη

Ύστερα από έξι χρόνια εκδόθηκε η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για την πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, Θέμιδα Σκορδέλη, για την επίθεση σε βάρος μετανάστη το 2011. Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Θ. Σκορδέλη για το αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και της επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή

Αντίστοιχα, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης, επίσης κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας:

“Οι δύο κατηγορούμενοι (σ.σ. Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης) ύστερα από εντολή της Θ. Σκορδέλη, επιτέθηκαν μαζί με άλλους στους τρεις παθόντες και επεφεραν στον ένα σειρά βλαβών. Θεωρώ ότι αποδείχθηκε πως και οι τρεις είχαν δόλο, λειτουργησαν από κοινού και ήθελαν να βλάψουν τον παθόντα” ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ πρόσθεσε πως δεν προέκυψε το είδος των σωματικών βλαβών που φέρονται ότι επήλθαν στους άλλους δύο παθόντες.

Για το λόγο αυτό πρότεινε να καταδικασθούν οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για το ένα εκ των θυμάτων, σε βάρος του οποίου “ο ένας τον χτύπησε με άγνωστο όργανο και ο δεύτερος με ένα μπουκάλι”. Αντίθετα για τους άλλους δύο μετανάστες ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε έργω εξύβριση από κοινού και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη, καθώς απαιτείται έγκληση. Όσο για τη Θέμιδα Σκορδέλη πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην επικίνδυνη σωματική βλάβη, αφού “ήταν η επιβολή της που οδήγησε στην πράξη των άλλων δύο”.