Κυπριακό: Τον Φεβρουάριο η διακομματική συζήτηση

Τις βάσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί η κυπριακή κυβέρνηση στο μείζον ζήτημα της λύσης του Κυπριακού θα εξετάσουν σε πολυήμερη σύσκεψη τον Φεβρουάριο ο κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή τους συνάντηση.

Με δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης επέδωσε έγγραφο για την πρόθεσή του να σχηματίσει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων συμφώνησαν να αποστείλουν τις απόψεις τους γραπτώς.

Το ΑΚΕΛ ζήτησε από τον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών, όπως δήλωσε ο γγ του κόμματος Άντρος Κυπριανού. Παράλληλα ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για το γεγονός ότι η κατάσταση, που διαμορφώνεται, εγκυμονεί κινδύνους, τόσο όσον αφορά τη δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τον φυσικό της πλούτο, όσο και για το ενδεχόμενο να επέλθει οριστική διχοτόμηση.

Στην ανάγκη αλλαγής στρατηγικής στο Κυπριακό και στην παράλληλη διαφύλαξη των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.