Σόιμπλε: Σε οικονομική ανάκαμψη η Ελλάδα - Σύντομα θα μπορεί να βγει στις αγορές

«Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της οικονομική ανάκαμψης και αυτό συνετέλεσε στο να κλείσουμε την αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος επιτυχώς» ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ecofin.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση δύσκολη, αλλά τόνισε πως η τελική απόφαση «έχει θετική επίπτωση για την Ελλάδα». Επίσης ανέφερε ότι στα μέσα της επόμενης χρονιάς η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές.

Πάντως, παραδέχθηκε πως «ζητάμε από τους πολίτες στην Ελλάδα πολλά», προσθέτοντας ότι «το ερώτημα είναι πώς θα βρει η Ελλάδα το δρόμο της, πώς θα προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, για να μπορέσει να σταθεί στα δικά της πόδια, και αυτό είναι μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ, δήλωσε πως «η χρηματοδότηση του προγράμματος εκ μέρους του ΔΝΤ δεν είναι αποφασιστικής σημασίας, ενώ βασικής σημασίας είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική, να βελτιωθούν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας» προσέθεσε, όπως συχνά επαναλαμβάνει.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να μας υπενθυμίσει τον γνωστό …κακό του εαυτό, λέγοντας πως δεν πρέπει να « δίνουμε την ψευδαίσθηση στους Έλληνες πώς όλα έχουν τελειώσει»