Μητσοτάκης για την επέτειο νίκης της Εθνικής στο Eurobasket 1987: "Έκανε το όνειρο πραγματικότητα"

Μήνυμα μέσα απ’ τη σελίδα του στο Facebook, έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη συμπλήρωση 30 ετών απ’ τη μεγάλη νίκη της Εθνικής μας στο Eurobasket 1987. Το post το συνόδεψε και με το σχετικό βίντεο της μεγάλης νίκης:

 

 

 

 

Με αφορμή όμως τη σημερινή γιορτινή επέτειο, ο κύριος Μητσοτάκης μίλησε σχετικά και στον BHMA  FM. Διαβάστε παρακάτω τμήμα της συνομιλίας :

 

Κ. Μητσοτάκης:: Ήμουνα μέσα στο γήπεδο. Και όχι απλά ήμουνα μέσα στο γήπεδο, αλλά επειδή είχε γίνει και κάποια σύγχυση εκεί με τα εισιτήρια – ο Παναγιώτης δεν ξέρω πως θα τα θυμάται – εκεί μέσα στην ένταση της στιγμής, αλλά γινόταν ένας χαμός στις κερκίδες. Τελικά, είχαν καταληφθεί οι θέσεις μας και πήγα και έκατσα σε κάτι θέσεις πάνω στο παρκέ, μπροστά στην κορσάιντ που λένε και στο NBA. Τότε δεν υπήρχε το μάου ρος, μπροστά στη μπασκέτα που βάρεσε τις βολές ο Καμπούρης. Οπότε είχα την πιο ωραία θέα.

Δημοσιογράφος: Τι θα θέλατε να πείτε στον κόουτς, τον κ. Γιαννάκη, κ. Μητσοτάκη;

Κ. Μητσοτάκης: Για μας, όλη αυτή η γενιά, ο Παναγιώτης, ο Νίκος Γκάλης, τα υπόλοιπα παιδιά, μας έδωσαν χαρές πρωτόγνωρες, έχτισαν στην ουσία το μπάσκετ στην Ελλάδα για τις επόμενες γενιές. Και απέδειξαν ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη δύναμη της ψυχής και για την ομαδικότητα βέβαια, γιατί ήταν μία ομάδα με τα όλα της. Είχε τους σούπερ σταρ της, αλλά ήταν ομάδα αυτή. Και βέβαια σε εμάς, που είμαστε ερασιτέχνες μπασκετμπολίστες, η αγάπη μας για το μπάσκετ υπήρχε αλλά σφυρηλατήθηκε νομίζω.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, για ακούστε το μήνυμα που έχει γράψει πάνω στη συλλεκτική μπάλα ο τότε αρχηγός της Εθνικής ομάδας Παναγιώτης Γιαννάκης.

Π. Γιαννάκης: Όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά.

Κ. Μητσοτάκης: Ένα χρήσιμο για την εποχή μας συνολικά και όχι μόνο για τον αθλητισμό. Από αυτή την εμπειρία και από αυτή τη γενιά αγάπησε πάρα πολύς κόσμος το μπάσκετ και τον αθλητισμό συνολικά.