Νέα σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα ασφάλειας και μετανάστευσης

Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΝΔ για τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Το νέο «επεισόδιο» έρχεται μετά την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Καλαμάτα, ενάντια στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τη στάση του και τις πρώτες δηλώσεις του για το θέμα των αιματηρών επιθέσεων στη Γαλλία.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε «στο τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του τρόμου, τις τελευταίες μέρες», κάνοντας στοιχείο της προπαγάνδας του προεκλογικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ την τραγωδία και τους νεκρούς στη Γαλλία. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη στάση αυτή «πολιτική χυδαιότητα σε όλο της το μεγαλείο» κάνοντας λόγο για «ακροδεξιό παραλογισμό σε όλο του το βάθος» και γι’ αυτό, πρόσθεσε, «ήδη τον πνίγει το κύμα κατακραυγής από γαλλικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης» εκτιμώντας ότι πλέον η Ευρώπη γνωρίσει τι σημαίνει «πολιτική άποψη και πολιτική ηθική Σαμαρά».

Αφού καταδίκασε κατηγορηματικά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτού του είδους τα εγκλήματα δεν αντιμετωπίζονται με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυνήγι μαγισσών, όπως επιδιώκουν οι τρομοκράτες, ότι με υποχώρηση απέναντι στο ρατσισμό. Επανέλαβε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια της Ελλάδα επιτάσσει την προάσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και το σεβασμό κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, την εκπόνηση μιας στρατηγικής ειρήνης στην Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική, μια νέα πολιτική διαχείρισης, ευρωπαϊκή και διεθνή, των μεταναστατευτικών και προσφυγικών κυμάτων.
Άμεσα αντέδρασε στα λεγόμενα του κ. Τσίπρα η ΝΔ η οποία εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα εξής:

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας μαζί με τους ηγέτες του Ελεύθερου κόσμου δίνουν ενωμένοι τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επιλέγει τις ύβρεις και την αθλιότητα. Δεν θα σχολιάσουμε το “πρόγραμμά” του για την Οικονομία, που προκαλεί γέλιο σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό καθώς τάζει στους πάντες τα πάντα, ξεπερνώντας ακόμα και το γνωστό “λεφτά υπάρχουν”.

»Θα σχολιάσουμε όμως, τη “διαφορετική μεταναστευτική πολιτική” που εξήγγειλε απόψε ο κ. Τσίπρας που προφανώς προβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την κατάργηση της διεθνούς δύναμης αποτροπής λαθρομετανάστευσης Frontex, ανοιχτά σύνορα για όλους, απόδοση ιθαγένειας σε όλους, γκρέμισμα του φράχτη του Έβρου.

»Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται με τους ηγέτες του Ελεύθερου κόσμου για ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, αφήνοντας τον Σύριζα με τις παρωχημένες ιδεοληψίες του, να καταστρώνει σχέδια τύπου “Υπατία”».