Κόντρα Χρυσόγονου - Τόσκα για τα άβατα που δεν αντιμετωπίζονται με "μαγκιές και καουμποϊλίκια"

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, με αφορμή τη δολοφονία του μαθητή στο Μενίδι.

Η αρχή έγινε με τη δήλωση του κ. Χρυσόγονου πως «τα άβατα είναι οι χειρότερες εκδηλώσεις μιας γενικότερης αρρώστιας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και αυτό έχει να κάνει με την υπερβολική ανοχή σε κάθε είδους παραβατικότητα, η πολύ χαλαρή σχέση που έχουμε εμείς οι Ελληνες με τους κανόνες». Αν και αναγνώρισε ότι δεν είναι εύκολο να αρθούν αυτές οι καταστάσεις, υπογράμμισε όμως ότι δεν μπορεί να απουσιάζει το κράτος. «Πρέπει να υπάρξει μικρότερη ανοχή στην παραβατικότητα και αυτό δεν γίνεται με μαγκιές και καουμποϊλίκια, αλλά με σχέδιο. Ο κ. Τόσκας είναι υπουργός 20 μήνες και πρέπει να μας πει τις σταδιακές παρεμβάσεις που έκανε και αν έκανε για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών», είχε πει ο ευρωβουλευτής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θεωρώντας πως οι βολές Χρυσόγονου τον έθιξαν προσωπικά, απάντησε σε έντονο ύφος: «Να πάει στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι και η περιοχή του, και να μας κάνει προτάσεις γι’ αυτή την περιοχή».

Και σε συνέντευξή του στον Real Fm, συμπλήρωσε: «Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, αλλά από τους ανθρώπους που ζουν εδώ. Όποιος νομίζει πως μέσα σε 24 ώρες, σε ένα ή σε δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της Δυτικής Αττικής και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή επαγγελματική ενασχόληση και όχι με τα ναρκωτικά, θα πει ψέματα».