Στο υπ. Εσωτερικών ο Τσίπρας: "Ψάχνουμε οριστική λύση για τους συμβασιούχους"

Την πόρτα του υπουργείου Εσωτερικών πέρασε σήμερα ο πρωθυπουργός απ΄όπου έκανε εξαγγελίες για τους συμβασιούχους, τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, την ισότητα των φύλων και το θέμα της ιθαγένειας.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο: «Ερευνούμε τη δυνατότητα οριστικής επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων στη βάση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ξεκινώντας με μια διερεύνηση για το ποιοι από αυτούς τους ανθρώπους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο θέμα της ιθαγένειας «για να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης της ιθαγένειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και της προσκόμισης των δικαιολογητικών και του χρόνου που απαιτείται».

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία και για τη θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, «που στοχεύει στην ριζική αναμόρφωση του νομοθετικού με στόχευση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει η αυτοδιοίκηση έναν από βασικούς πυλώνες για την ανασυγκρότηση της χώρας. Το πολύ έως τις αρχές φθινοπώρου θα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη».