Τζανακόπουλος: "Καλή βάση εκκίνησης η νέα πρόταση Σόιμπλε"

Στροφή κάνει προφανώς η κυβέρνηση στην τελευταία πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει σήμερα, σε συνέντευξή του στο STAR, ότι: “Είναι μία καλή βάση εκκίνησης» για να βρεθεί λύση.

Διευκρίνισε δε ότι η κυβέρνηση δεν την θεωρεί ως «πρόταση Σόιμπλε», όπως έχει αποδοθεί ευρέως, αλλά ως μία πρόταση πολλών πλευρών. «Είναι μία βάση διαλόγου» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και δήλωσε ενοχλημένος γιατί θεωρεί ότι από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρας, προβλήθηκαν, μόνο κάποιες πλευρές της πρότασης, που θεωρούνται αρνητικές και όχι και όσα περιλαμβάνονταν για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα απομείωσης του χρέους!

Απαιτούμε και δικαιούμαστε μια καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου”, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και απέδωσε την ευθύνη του ναυαγίου των συζητήσεων στο Eurogroup της Δευτέρας, στο ΔΝΤ αφού: “To ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να κάνει και αυτό δημιουργεί πρόβλημα”

Ως προς το ενδεχόμενο να μην υπάρξει λύση με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, είπε ότι εάν δεν εφαρμοστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τότε ισχύει η πολιτική δέσμευση της κυβέρνηση να μην εφαρμοστούν ούτε τα δημοσιονομικά μέτρα του 2019 και του 2020.