Καυγάς Σπίρτζη - Τζαβάρα στη Βουλή : Είσαι αγενέστατος, όχι σε μένα "ρε"

Άναψαν τα αίματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο Χρήστος Σπίρτζης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, είπε πως τους έστειλε τον φάκελο με τα πορίσματα των επιθεωρητών Δημοσίων Έργων που διαψεύδουν τις καταγγελίες της ΝΔ ότι η κατάτμηση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος αποτελεί «δώρο» στον Χρήστο Καλογρίτσα.

Για προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού βουλευτών κατηγόρησε τον Χρήστο Σπίρτζη, ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας ο οποίος προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να περάσει στην αντεπίθεση.

«Έχω στείλει και εγώ όλα τα στοιχεία της υπόθεσης στον εισαγγελέα», είπε, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια από πλευράς υπουργού. «Σιγά μην τρέχατε και σας πιάσει η τροχαία», του είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και στη επιτροπή για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση.

Ο διάλογος

Χρ. Σπίρτζης: Σιγά μην τρέχετε και σας πιάσει η Τροχαία.
Κ. Τζαβάρας: Αυτά τα «ρε» και μη σε πιάσει η Τροχαία όχι σ’ εμένα. Ακούτε;
Χρ. Σπίρτζης: Δεν είπα «ρε».
Κ. Τζαβάρας: Αυτό που σας είπα. Κυρία πρόεδρε είναι αγενέστατος. Δεν σέβεται τους βουλευτές. Θέλω να με προστατεύσετε.
Τ. Χριστοδουλοπούλου: Δεν χρειάζεται ένταση.
Χρ. Σπίρτζης: Δεν είπα «ρε»
Κ. Τζαβάρας: Θα το αποδείξω… Είστε πολύ μικρός για να απευθύνεστε σ’ εμένα με αυτό τον τρόπο. Θα με ειρωνευτεί εμένα αυτός με αυτό τον τρόπο;
Τ. Χριστοδουλοπούλου: Να ζητήσει συγγνώμη ο κος Υπουργός. Δεν χρειάζεται αυτή η ένταση.
Χρ. Σπίρτζης: Εγώ πήγα στον εισαγγελέα γι’ αυτά που κατήγγειλαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Κ. Τζαβάρας: Εγώ αποχωρώ και ντρέπομαι που συμμετέχω σε αυτή την Επιτροπή. Θα είναι για τους αιώνες στίγμα που επιτρέψατε σε αυτό τον κύριο να μιλάει έτσι σε βουλευτή.
Χρ. Σπίρτζης: Δεν είναι μομφή το ότι εσείς βάλατε θέμα χρηστής διοίκησης και κατάτμησης. Θα ζητήσω συγγνώμη, αλλά να ζητήσει κι ο κος Τραγάκης για τη μομφή του.

Ο Κώστας Τζαβάρας αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, στρέφοντας τα πυρά του και κατά της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου, για την ανοχή που έδειξε.