Γεννηματά: Τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο παραμύθι, τα μέτρα είναι η οδυνηρή πραγματικότητα

«Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απλά δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτά τα δυο πάνε πακέτο», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ενώ τόνισε ότι «τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο παραμύθι. Τα μέτρα είναι η οδυνηρή πραγματικότητα».

Σε ομιλία της στη Βέροια, τόνισε ότι το «άλλο μεγάλο παραμύθι», ότι με αυτή την συμφωνία «ανοίγει ο δρόμος για την Ανάπτυξη».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υπέγραψε το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε «συμφωνία με όρους παράδοσης ηττημένου».

«Η εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους είναι η σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην σύγχρονη ιστορία μας», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για συμφωνία ντροπής.

Καταλόγισε επίσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε σοβαρά, με σχέδιο και στρατηγική για το εθνικό συμφέρον», αλλά «περιορίστηκε σε επικοινωνιακές κορώνες και ψευτο-παληκαρισμούς με αμοραλισμό».

Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, «η καθυστέρηση της κυβέρνησης που ήταν σκόπιμη, έδωσε την δυνατότητα να μπουν στο τραπέζι μέτρα που δεν ήταν στη συζήτηση το φθινόπωρο».

«Από το “go back κυρία Μέρκελ στο welcome home”. Σε λίγο θα της δώσουν και τα κλειδιά», επεσήμανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.