Φ. Γεννηματά για ψηφοφορία: «Ίσως αποχωρήσουμε απ’ τη Βουλή»

Απόλυτη εμφανίστηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα μέτρα και τα αντίμετρα, ενώ πρόσθεσε ότι σε λίγη ώρα, στη συνεδρίαση της ΚΟ, θα αποφασισθεί αν οι βουλευτές της θα αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη χαρακτήρισε τα μέτρα: «αίσχος που έρχεται» και τα αντίμετρα «το νέο μεγάλο παραμύθι της Κυβέρνησης». Είπε χαρακτηριστικά ότι: « η κυβέρνηση με τα μέτρα, θα κόψει σήμερα τη σύνταξη στον παππού και τη γιαγιά και σε αντιστάθμισμα θα δώσει στο μέλλον, συσσίτιο στο εγγόνι τους που θα πεινάει.»

Συνέχισε σχολιάζοντας ότι: «Με το άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας θα γίνει ο γραμματέας του Τόμσεν κι απλά θα υπογράφει τις αποφάσεις του ΔΝΤ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε ποτέ

Τέλος, αναφερόμενη στις επόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι δεδομένη για τις όποιες μετεκλογικές συνεργασίες και ότι όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη τα δυο πρώτα κόμματα θα πρέπει να συνυπάρξουν στην Κυβέρνηση.