Ράνια Σβίγκου: «Παρατηρούμε περίεργη “αφωνία” της ΝΔ στο ζήτημα του χρέους-Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τα αντίμετρα»

Το ότι η συμφωνία πρέπει να εκτιμηθεί στο σύνολό της, δήλωσε σε συνέντευξή της η Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο ραδιοσταθμό Flash προσθέτοντας ότι βασική μάχη που έχει να δώσει αυτή η κυβέρνηση είναι η μάχη κατά της επιτροπείας.

Επεσήμανε ότι τα θετικά μέτρα είναι ύψους 7,5 δις και εξέφρασε την έντονη διαφωνία της με αυτούς που προσπαθούν να τα υποτιμήσουν και μιλούν απλώς για ασπιρίνες.

«Το θετικό της συμφωνίας αυτής είναι ότι συνοδεύεται και από τα μέτρα για το χρέος, τα οποία αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε και παρατηρούμε μια πολύ περίεργη «αφωνία» της ΝΔ για το θέμα,» είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος πρόσθεσε: « Οι ποσοτικοί στόχοι για τα πλεονάσματα είναι μικρότεροι από αυτούς που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Η Ν.Δ. από την πρώτη κιόλας αξιολόγηση, αν θυμάστε, μιλούσε για μη επίτευξη των στόχων, έλεγε ότι το πρόγραμμα δεν θα ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια άλλαξε το αφήγημά της και έλεγε ότι τελικά πιάσατε αυτούς τους στόχους με αφαίμαξη των εργαζομένων.. Και πλέον προσπαθεί να υποτιμήσει και τα θετικά αντίμετρα, τα οποία είναι ένα μέρος της συμφωνίας για το οποίο πρέπει να είμαστε και ικανοποιημένοι αλλά και υπερήφανοι.»