Λεβέντης: Δεν θα ψηφίσουμε ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα

Η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, ανέφερε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Α’ Πρόγραμμα, ο Βασίλης Λεβέντης διότι, «έτσι όπως τίθενται, η κυβέρνηση πάει να νομιμοποιήσει τα μέτρα μέσω των αντιμέτρων».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα φέρουν κάποια αντίμετρα, όπως το να ταΐζουμε τα παιδιά στα σχολεία και την επιδότηση ενοικίου. Το θέμα είναι ότι από τη μια πλευρά φοράμε σιδερένιο κορσέ στον ελληνικό λαό, κόβοντας αφορολόγητο, συντάξεις και μάλιστα παρανομώντας, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό, και από την άλλη το τυράκι του “ποντικού” είναι να ταΐζουμε τα παιδιά στο σχολείο».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «η Ένωση Κεντρώων δεν καλούσε την κυβέρνηση να κλείσει την συμφωνία άρον-άρον. Απλά, εμείς ζητούσαμε άλλη φιλοσοφία. Να σταματήσουν οι συντάξεις των πλουσίων και όσων έχουν 3.000 ευρώ εισόδημα τον μήνα από άλλες πηγές, οι πολλές συντάξεις να συγχωνευτούν σε μία με ανώτατο πλαφόν τα 1.500 ευρώ.

Επίσης, να γίνει αξιολόγηση και να εντοπιστούν οι αργόμισθοι που για μας φθάνουν το 30% σε ΔΕΚΟ, δήμους και Δημόσιο. Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε τέτοιο μείγμα και ήθελε οριζοντίως να κόβει ακόμη και το γάλα του παιδιού και το ΕΚΑΣ της γιαγιάς. Και μας καλεί τώρα να ψηφίσουμε το να τρώνε τα παιδιά στο σχολείο, δηλαδή την ελεημοσύνη».

Επιπλέον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε την εκτίμηση ότι το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να κερδίζει πολιτικό χρόνο» και υπογράμμισε: «Εγώ δεν βλέπω να μακροημερεύει αυτή η κυβέρνηση, που δεν φέρνει επενδύσεις. Μία κυβέρνηση που δεν είναι φιλόξενη σε επενδύσεις και που έχει αριστερές ιδεοληψίες και δεν προχωράει τις ιδιωτικοποιήσεις παρά μόνο υπό το μαστίγιο των ξένων, είναι ακατάλληλη να κρατήσει την Ελλάδα στην ΟΝΕ».

Τέλος, για τη ρύθμιση του χρέους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι «είναι η άλλη απάτη της κυβέρνησης. Έχουμε συμφωνήσει ότι τον Αύγουστο του 2018 οι ξένοι θα αποφασίσουν για το ελληνικό χρέος, αφού έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας. Έχουμε 140 προαπαιτούμενα μέτρα να εφαρμόσουμε, από τα οποία μόνο τα 12 με 13 έχουν υλοποιηθεί. Ο κ. Στουρνάρας έχει πει ψέματα, λέγοντας ότι έχουμε εφαρμόσει το 90% των μεταρρυθμίσεων. Είμαστε στο 10% των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Τσίπρας μεγιστοποίησε το θέμα του χρέους, ενώ ξέρει ότι μία απλή δήλωση θα πάρει, για να χρυσώσει το χάπι στους βουλευτές του. Τους λέει δηλαδή “ψηφίστε τα σκληρά μέτρα τώρα και θα έρθει η μείωση του χρέους και θα μας δικαιώσει”».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ