Τι συμβαίνει τελικά με την τροπολογία της ΣΕΚΑΠ;

Αποστάσεις κράτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης από την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ που στηρίζει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984, δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με φωτογραφική τροπολογία και με κανέναν κύριο επιχειρηματία, με οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο. Είναι μια τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου».

Την ίδια ώρα, κορυφαίοι νομικοί κάνουν λόγο για κυβερνητική γκάφα, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω τροπολογία δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ.

Ο νομικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, δήλωσε ότι η τροπολογία όπως ψηφίστηκε θέτει εκτός των διατάξεων της την ΣΕΚΑΠ. Ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στο νομό για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χωρίς να προβλέπει διαφορετική έναρξη ισχύος από αυτή του συνολικού νόμου. Η τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ βρίσκεται και στο μικροσκόπιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ενδέχεται να συνιστά κρατική ενίσχυση κατά παρέκκλιση των κοινοτικών κανόνων περί ανταγωνισμού.