Β.Βασιλικός: ΔΗΜΑΡ-Πράσινοι η επιλογή που ξεπερνά το δίπολο οργής και φόβου

Συνάντηση με τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, ο οποίος θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της εκλογικής σύμπραξης Δημοκρατικής Αριστεράς και Πρασίνων, είχαν οι επικεφαλής των κομμάτων Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος.

Ο Βασίλης Βασιλικός δήλωσε, μετά το τέλος της συνάντησής τους, ότι πιστεύει ότι «ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ότι μέσω των Πρασίνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει την αναγκαία επιλογή για να αποφύγει το δίπολο οργής και φόβου στο οποίο βρίσκεται παγιδευμένος ο Έλληνας πολίτης. Ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη αυτή, οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά μπορούν να περάσουν σαν τον Οδυσσέα».

Ο γνωστός συγγραφέας αναφέρθηκε στην στενή σχέση που έχει με τον Φώτη Κουβέλη εδώ και χρόνια και υπενθύμισε ότι είχε την άποψη ότι ο κ. Κουβέλης θα έπρεπε να είναι Πρόεδρος του Συνασπισμού.  Κατά τον Βασίλη Βασιλικό ο Φώτης Κουβέλης είναι ήρεμη δύναμη στην πολιτική.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υποστήριξε ότι «η παρουσία του Βασίλη Βασιλικού, σ’ αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουμε, θέλει να σηματοδοτήσει τη θέση ευθύνης απέναντι στα πράγματα, απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στη χώρα, απέναντι σ’ εκείνο το οποίο διεκδικούν οι έλληνες πολίτες για την επόμενη μέρα».

Ο Νίκος Χρυσόγελος σημείωσε ότι οι Πράσινοι συνεργάζονται με τη Δημοκρατική Αριστερά σ’ ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», επειδή συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να δοθεί ένα διαφορετικό μήνυμα από όλη την κατάσταση που επικρατεί: «Εμείς συζητάμε για προγράμματα ενώ οι άλλοι συζητάνε για μεταγραφές και καρέκλες. Θέλουμε να καλέσουμε τους πολίτες να μας δώσουν την ευκαιρία να είμαστε στη Βουλή, για να μπορέσουμε να συμβάλουμε και εμείς να αλλάξει η πολιτική. Κανένα κόμμα δεν μπορεί από μόνο του σήμερα να πετύχει τις βαθιές αλλαγές, και πολύ περισσότερο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνος του. Εμείς στη Βουλή θα επιδιώξουμε να αλλάξουν πολιτικές και κυβέρνηση στη βάση ενός σχεδίου το οποίο προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Στην ανεργία, στα θέματα της υγείας, της οικονομίας.
Αυτά είναι τα δυνατά μας στοιχεία».

Ο κ. Χρυσόγελος εκτίμησε ότι η Δημοκρατική Αριστερά και οι Πράσινοι μπορούν να διαπραγματευτούν με τους Ευρωπαίους, με γνώμονα τις θέσεις τους, για  τη ρύθμιση του χρέους, που θα γίνει σε «πλαίσιο ευρωπαϊκό». Υποστήριξε ότι είναι ουτοπικό να λέει κανείς σήμερα ότι θα ζητήσει να διαγραφεί το χρέος και αυτό έτσι απλά θα γίνει, χαρακτηρίζοντας τη λογική αυτή «αποτυχημένη στρατηγική». Κατά τη γνώμη του, εναλλακτική λύση είναι μόνο να γίνουν ορισμένες ρυθμίσεις μείωσης του χρέους που θα αξιοποιούν όλες τις ευκαιρίες και τα περιθώρια που οι ευρωπαϊκές συνθήκες αφήνουν στη χώρα λαμβάνοντας υπ’ όψιν, όπως τόνισε, ότι δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν, αλλά αντίθετα υπάρχει ανάγκη για νέες μορφές κοινωνικής οργάνωσης, νέες δομές . «Είναι τιμή μας που ο Βασίλης Βασιλικός, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας γιατί το περιβάλλον, ο πολιτισμός, οι αξίες είναι η βάση για να αλλάξουμε και την οικονομία και το μοντέλο της πολιτικής και το μοντέλο της δημοκρατίας» κατέληξε.