Σφοδρή επίθεση Βερελή στον Γ. Παπανδρέου

Δηλητηριώδη βέλη προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου και της απόφασής του να ιδρύσει δικό του κόμμα, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Αχελώος tv. Ο κ. Βερελής σημείωσε ότι «απεδείχθη ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε να μείνει στο κόμμα του οποίου υπήρξε αρχηγός, ως μη αρχηγός! Άλλοι αντιθέτως παρέμειναν με προσωπικό κόστος, όπως το 2007. Φαίνεται καλός ο κάθε είδους  ευαγγελιζόμενος νεωτερισμός, αλλά ανυπέρβλητος ο νεποτισμός!».

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος λόγω του ότι οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις το κρατούν για μεγάλα διαστήματα εκτός Ελλάδας, ωστόσο, όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός, θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης.
«Οι εξελίξεις που είχα δημόσια προβλέψει από το 2008 έγιναν βίαιη πραγματικότητα με ευθύνη των Κυβερνήσεων του 2008 αλλά και του 2009! Με θάρρος και υπευθυνότητα τα είπα και το θάρρος κάποια στιγμή δικαιώνεται. Ανήκω στις λίγες περιπτώσεις που μετά τη Βουλή έχουν πλήρη επαγγελματική υπόσταση, όπως άλλωστε και πριν  εκλεγώ για πρώτη φορά βουλευτής. Μπορεί να έχω επαγγελματικές δεσμεύσεις, που δεν επιτρέπουν να ασκήσω απερίσπαστα καθήκοντα βουλευτή,άλλα ταυτόχρονα έχω αυτονόητη ηθική υποχρέωση να στηρίξω το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν έχει αποδεδειγμένη χρησιμότητα», είπε με νόημα.
Τόνισε επίσης την ανάγκη να σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές και σημείωσε ότι «σε λίγες μέρες θα αναζητείται κυβέρνηση ευθύνης,και τέτοια δεν προκύπτει δια κληρώσεως. Προκύπτει από συγκεκριμένους χώρους και  πρόσωπα που έχουν αποδείξει την υπευθυνότητα τους. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για μεθυστικές ουτοπίες. Υπάρχει ανάγκη για ορθολογισμό και μόνον έτσι μπορούμε να διαπραγματευθούμε με τους εταίρους μας».