Χρυσόγονος: Έχει σταματήσει η κατρακύλα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος τόνισε στο ΣΚΑΙ πως με την παρούσα κυβέρνηση σταμάτησε η κατρακύλα της οικονομίας: «Μεγαλύτερη σημασία από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 έχει το γεγονός ότι το 2016 για πρώτη φορά μετά από 8 με 9 χρόνια είχαμε αύξηση του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος σε ονομαστικές τιμές, οριακή βέβαια γύρω στα 200 εκατ. ευρω. Άρα έχει σταματήσει η κατρακύλα».

Πάντως, ο κ. Χρυσόγονος παραδέχθηκε ότι το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα επιτεύχθηκε με πολύ επαχθείς φορολογικούς συντελεστές που επιβλήθηκαν “από τη μέγγενη των θεσμών”.

«Πρέπει να γίνουν τομές αλλαγές, όχι όμως δήθεν μεταρρυθμίσεις όπως η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και της άγριας υπερφορολόγησης ανθρώπων που δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.

Τέλος, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε πως: “Η πραγματική ανάπτυξη, που ελπίζουμε να έρθει το 2017, θα αρχίσει να βελτιώνει το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ προλειαίνοντας το έδαφος για την έξοδο της χώρας στις αγορές ώστε να μην υπόκειται στους εκβιασμούς των δανειστών”