Πολάκης: Δεν μοιάζουμε κουμπάρε, πώς να το κάνουμε!

Ακόμα ένα επεισόδιο στη κόντρα του Άδωνη Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη διαδραματίστηκε στη Βουλή, με αφορμή την συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή στην Υγεία.

Όπως ανέφερε ο Παύλος Πολάκης,“Για πρώτη φορά κυβέρνηση φέρνει εξεταστική για την υγεία. Δεν είμαστε στο σύστημα σαπίλας και διαφθοράς, δεν μας έχουν στο χέρι και γι’ αυτό τη κάνουμε! Γιατί τόσα χρόνια παρά τις απειλές της κ. Μπακογιάννη που παζάρευε την ασυλία με τη Ζίμενς βοούσε ο τόπος
Τι έγινε παρακάτω; Τίποτα; Τα θάψατε όλα σε συνεργασία με το παρακράτος. Δόθηκαν περίπου 265 δισ. ευρώ στο χώρο της Υγείας, το 60% δημόσια δαπάνη! Το 40% ιδιωτική! Τα 45 δις ευρώ από 160 και τα 40 δις από 100 ιδιωτικής, ήταν μαύρο χρήμα, υπερτιμολόγησης παράνομου πλουτισμού και ληστίας του ελληνικού λαού. Με τις ευλογίες κατεστημένου που κυβέρνησαν την Ελλάδα 40 χρόνια. Το ¼ του δημόσιου χρέους! Γι’ αυτό το πράγμα μιλάμε σήμερα”.

Ο αν. Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ασυλλόγιστη φαρμακευτική δαπάνη: “2001- 1 δισ. ευρώ / 2009- 5,4 δις ευρώ. Τόσο πολύ αρρωστήσαμε; Παραπάνω από τα μισά κάθε χρονιάς είναι μαύρο χρήμα και αυτό έγινε επί συγκεκριμένων κυβερνήσεων. Στα νοσοκομεία ξεκίνησε από 250 εκατ. ευρώ για να φτάσουμε στα 1,2 δισ”.

Επίσης, πρόσθεσε πως “το Mail της Novartis που λέει ότι επί Λοβέρδου με τη πρώτη τιμολόγηση κερδίσαμε 30%. Τα έχουν θάψει όλοι όμως πρέπει να προφυλάξουμε αυτούς που τα φάγαμε, Να πούμε για τη περίοδο γρίπης την ποσότητα που αγοράσαμε σε αντίθεση με αυτή που χρειαζόμασταν. Δεν τα ψάχνει αυτά ο εισαγγελέας…Δεν πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει γιατί τα χρόνια αυτά οι βηματοδότες στην Ελλάδα η τιμή ήταν 6,5 χιλ. ευρώ ενώ η μέση τιμή 1,5 ευρώ; Και άλλα παραδείγματα…”

Ο κ. Πολάκης απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη για το γεγονός ότι το 2015 και το 2016 δεν μπαίνουν στην εξεταστική: “Το ’15 και το ’16 δεν μπαίνουν γιατί δεν μοιάζουμε ρε κουμπάρε το καταλαβαίνεις; Δεν είμαστε το ίδιο δεν είμαστε σαπισμένοι! Όταν μετά από καμιά 20αριά χρόνια σας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός ελέγξτε μας για τη περίοδο. Τόσα και άλλα τόσα θα βγουν! Για πρώτη φορά δεν την έχουν τη κυβέρνηση στο χέρι και γι’ αυτό το λόγο και θα τιμωρηθούν και αυτοί που πρέπει και θα δοθεί κάθε δυνατότητα να βρεθεί η διαδρομή του χρήματος μέσα από λογαριασμούς. Εκεί δεν υπάρχει παραγραφή. Κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι!”

 

Γεωργιάδης: Κύριε Πολάκη δεν μοιάζουμε!

Στα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη απάντησε ο Αδ. Γεωργιάδης: “Κύριε Πολάκη δε μοιάζουμε! Δεν ήξερα ότι για να ελεγχθεί η περίοδος Πολάκη έπρεπε να βγάλω μούσια και να βγάλω τη γραβάτα! Αν ο κ.Ξανθός επιμένει πως δεν υπήρχε πρόβλημα με δελτίο τιμών το 2015 ας δεχθεί την εξεταστική. Δεν είμαστε ίδιοι εμείς μειώσαμε δαπάνη και ‘σεις την αυξήσατε”.