Με την πρέσβειρα της Αγγλίας συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Με την πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας Kate Smith συναντήθηκε σήμερα, στις 11.00, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η αναμενόμενη ενεργοποίηση της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. και η διαμόρφωση των σχέσεων Ε.Ε. –  Ηνωμένου Βασιλείου στη μετά-Brexit εποχή.

Οι δύο πολιτικοί εστίασαν στις προοπτικές των ελληνο-βρετανικών σχέσεων. Στην συζήτηση διαπιστώθηκε κοινή βούληση για τη διατήρηση και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και υπογραμμίσθηκε και από τους δύο η σημασία που αποδίδεται στη διμερή συνεργασία. Ιδίως, μάλιστα, στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της ασφάλειας, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι φέτος αναμένεται σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη χώρα μας.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και τις εξελίξεις στο πεδίο της ενέργειας.

screenshot_3

screenshot_4

Στις 18.00 ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνοϊσραηλινού Επιμελητηρίου, στο ξενοδοχείο «Crowne Plaza».