Άννα Βαγενά με δάκρυα στα μάτια: Η αποτέφρωση δεν συνδέεται με το θρησκευτικό συναίσθημα

Τη δυνατότητα δημιουργίας αποτεφρωτηρίων και από ιδιώτες προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά που πρόσφατα έχασε τον σύζυγό της Λουκιανό Κηλαηδόνη, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί, επεσήμανε ότι η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή.

Εμφανώς συγκινημένη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά περιέγραψε την δική της πρόσφατη εμπειρία, όταν ταξίδεψε στην γειτονική Βουλγαρία, όπου αποτεφρώθηκε η σορός του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όπως επιθυμούσε ο μεγάλος τραγουδοποιός.

%ce%b2%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b1

«Δεν θα ξεχάσω όταν στο κέντρο αποτέφρωσης είδα έναν νεαρό Βούλγαρο να του δίνουν την τεφροδόχο και να την αγκαλιάζει με μεγάλη αγάπη. Είναι τεράστια ανακούφιση. Ελπίζω να βρουν το θάρρος οι δήμαρχοι και να συγκρουστούν με αυτό το σκοταδισμό» δήλωσε η κ. Βαγενά και πρόσθεσε ότι «και οι Βούλγαροι έχουν ισχυρό αίσθημα πίστης. Η αποτέφρωση δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα και σε όσους πιστεύουν το αντίθετο τους λέω ότι εγώ κάθε μέρα κάνω τον Σταυρό μου, προσεύχομαι στην Παναγία».

bage_3

Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για σκοταδιστικές δυνάμεις εντός της ελληνικής κοινωνίας που εμποδίζουν τους δήμους να προχωρήσουν στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένα μέτωπο προοδευτικών ανθρώπων.

Βουρκωμένος και με σπασμένη τη φωνή ο αντιπρόεδρος Σπύρος Λυκούδης, απευθυνόμενος προς την Άννα Βαγενά, είπε ότι οι συνάδελφοι βουλευτές της είναι δίπλα της.