Τσακαλώτος: Οι φήμες για τον πρόωρο πολιτικό θάνατό μου είναι υπερβολικές

“Μετά λύπης μου σας πληροφορώ ότι οι φήμες περί του θανάτου μου είναι κάπως υπερβολικές”.

Με αυτή την φράση είχε απαντήσει ο Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέιν σε μια εφημερίδα που είχε λανθασμένα ανακοινώσει τον θάνατό του. Την ίδια φράση επικαλέστηκε και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος για να απαντήσει σε όσους  τον κατηγορούν ότι εξαφανίστηκε μετά το κρίσιμο Eurogroup.

Με δήλωσή του σε συνεργάτες του, που φιλοξενείται στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντάει έτσι επί της ουσίας στις σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, που διαμόρφωσαν κλίμα για τις σχέσεις του Υπουργού Οικονομικών με το Μέγαρο Μαξίμου.

“Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές”, είναι η χαρακτηριστική δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο Υπουργός Οικονομικών παραμένει προσηλωμένος στον στόχο της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με όρους που θα αφήνουν περιθώρια για άσκηση αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών, και δεν κάμπτεται από πιέσεις και αμφισβητήσεις.

Η  άποψη του υπουργού Οικονομικών είναι ότι πρέπει η ελληνική πλευρά να αναζητεί σε κάθε φάση τη βέλτιστη δυνατή συμφωνία, έτσι ώστε μέσα στο αντικειμενικά πιεστικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι απαιτήσεις των δανειστών η χώρα να κερδίζει ό,τι είναι δυνατόν προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως επιβάλλει και το πολιτικό προφίλ της κυβέρνησης.

Πληροφορίες, που αποτυπώνονται και σε πρωτοσέλιδα όπως αυτό της εφημερίδας Το Ποντίκι, ανάφεραν πως ο υπουργός Οικονομικών έχει απομονωθεί και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.