Το ζήτημα της ασφάλειας νέο καυτό προεκλογικό «μέτωπο» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Νέο μέτωπο προεκλογικής αντιπαράθεσης «άνοιξε» ανάμεσα στην ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το ζήτημα της ασφάλειας.

Αφορμή για τον πρώτο αυτό «γύρο σύγκρουσης» αποτέλεσαν δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, σύμφωνα με τις οποίες οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να φέρουν όπλα κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων , ούτε και στις περιπτώσεις των απλών περιπολιών, παραπέμποντας στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008. Ο Γιάννης Μπαλάφας είπε ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να οπλοφορούν όταν συμμετέχουν σε επιχειρήσεις κατά του κοινού ποινικού εγκλήματος.

Οι απόψεις που διατύπωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία εξέδωσε ανακοίνωσε σε ειρωνικό ύφος: «Άοπλους αστυνομικούς στις καθημερινές περιπολίες τους εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος Μπαλάφα. Προφανώς, όταν ο αστυνομικός θα έρχεται αντιμέτωπος με εγκληματίες, θα πρέπει να τους… ρίξει στο φιλότιμο». Και συμπλήρωσε ότι «ίσως γι αυτό αρνούνται να συγχαρούν την Ελληνική Αστυνομία για τις επιτυχίες της.»

Ακολούθησε, όπως αναμενόταν, αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγόρησε την ΝΔ ότι εκμεταλλεύεται προεκλογικά ζητήματα που αφορούν στα Σώματα Ασφαλείας και την κάλεσε να εγκαταλείψει αυτήν την τακτική. «Συμβουλέψαμε τη ΝΔ να μην εντάσσει τα σώματα ασφαλείας στην προεκλογική της προπαγάνδα. Κάνουν σαν να μην θέλουν να το καταλάβουν. Αρκετά έχει υποστεί η ελληνική αστυνομία από τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης».

Στο «μέτωπο» της ασφάλειας εντάσσεται, όπως φαίνεται, και η δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον φράχτη του Έβρου, στην οποία σημείωσε ότι κάποιοι (αναφερόμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν και όχι μόνο) δεν θέλουν το φράχτη και όχι μόνο δεν τον θέλουν, όπως είπε, αλλά θέλουν να αφήνονται οι μετανάστες, χωρίς χαρτιά, να εισέρχονται στην Ελλάδα, να έχουν ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

«Πιστός στην ακροδεξιά του ρητορική, ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε τους μετανάστες για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να ντρέπεται που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη εξαθλιωμένων, ανθρώπινων ψυχών, έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική απουσία μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αντί ο κ. Σαμαράς να φωτογραφίζεται δίπλα σε φράχτες, περιμένουμε να διαβάσει τις θέσεις μας για το ζήτημα και αν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές με επιχειρήματα», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά.