Λαφαζάνης: Καμία συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών - Είναι παραρτήματα του νεοφελιλευθερισμού

Δεν υπάρχει κανένα έδαφος για μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, ούτε με το Ποτάμι, ούτε με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου υπογραμμίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε μια εμφανή προσπάθεια να θέσει το πλαίσιο της όποιας επόμενης μέρας από τις κάλπες και ενώ φουντώνουν οι συζητήσεις εντός και εκτός κόμματος για το αν θα υπάρξει κάποιου είδους κυβερνητική συνεργασία ή όχι.

Όπως τονίζει ο κ. Λαφαζάνης, και τα τρία κόμματα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και «βρίσκονται στην ίδια κοίτη. Αυτό που ζητάνε είναι να υπάρξει στη χώρα ένας δεύτερος γύρος μνημονιακής καταστροφής, χειρότερος από τον πρώτο» σημειώνει. Και υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απέναντί τους σφοδρή αντιπαλότητα, βρίσκεται «σε πλήρη και απόλυτη αντιπαράθεση» και γι αυτό διεκδικεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί από το μήνυμα και θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη πλειοψηφία η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσει πλήρως και με σταθερότητα «το αντιμνημονιακό προοδευτικό του πρόγραμμα».

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «θλιβερό» το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να ξανασώσει τη χώρα. Αφού «την έσωσε μια φορά και δεν χρειάζεται και δεύτερη. Φτάνει πια η καταστροφή» σημειώνει, λέγοντας ότι μόνο ως ανέκδοτο ή φαρσοκωμωδία μπορεί κάποιος να εκλάβει το γεγονός ότι εξήγγειλε κόμμα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός θα γυρίσει συντριπτικά την πλάτη στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου, ένα κόμμα που απευθύνεται, όπως είπε, σε ένα χώρο όπου υπάρχει «εξοντωτική διαμάχη ανάμεσα σε πολλά κόμματα του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου, έναν χώρο-παράρτημα του νεοφιλελευθερισμού» και χαρακτήρισε «παράρτημα του νεοφιλελευθερισμού όλα αυτά τα κομματίδια, που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε παρά τη συνέχιση της μνημονιακής καταστροφής».

Επιπλέον, διαψεύδοντας εμμέσως δημοσιεύματα περί ύπαρξης διαφωνιών και αντεγκλίσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο καταρχήν την πολιτική συμμαχιών του κόμματος τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά αλλά και τη θέση που θα έχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος πρόσωπα προερχόμενα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι το κόμμα «ενωμένο όσο ποτέ» δίνει την μάχη των εκλογών και ότι υπάρχει βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί μια πολύ μεγάλη νίκη που θα του διασφαλίσει αυτοδυναμία, προκειμένου να πετύχει την προοδευτική ανατροπή στη χώρα και να «γίνουν οριστικά παρελθόν η τρόικα και τα μνημόνια και ν’ ανοίξει καινούργιος προοδευτικός δρόμος ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της Ελλάδας».

Επίσης, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπαθεί να φοβίσει τον πολίτη ούτε να τον τρομοκρατήσει, εκτιμώντας ότι όσοι καταφεύγουν στην τρομοκρατία και στον φόβο δεν έχουν πρόταση «και κυρίως δεν δίνουν ελπίδα για το μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόταση έχει και δίνει ελπίδα πρώτα απ’ όλα για τη νεολαία αυτής της χώρας. Με αυτή την αισιοδοξία, με αυτό το περιεχόμενο, με αυτό το πνεύμα απευθυνόμαστε στους πολίτες και με αυτό το πνεύμα θα κερδίσουμε και κερδίζουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη τους.»

Επανέλαβε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νίκη θα είναι μεγάλη και θα είναι νίκη του ελληνικού λαού.