Νέα πρόκληση Μάλοχ: Εκτός Ευρωζώνης και υπό το ΔΝΤ η Ελλάδα

Σε ακόμα μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο υποψήφιος Αμερικανός πρέσβης στην ΕΕ, καθώς είπε πως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να επαναχαράξει τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της. Εάν γίνει αυτό όμως, η χώρα μας θα χρειαστεί και πάλι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μιλώντας και πάλι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Τεντ Μάλοχ τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό το σενάριο πραγματικότητα, είναι η Ελλάδα να αποφύγει μια σύγκρουση με τους Ευρωπαίους πιστωτές και να συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ μέχρι να ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και βγει στις αγορές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μάλοχ, ο τρόπος που λειτουργεί η Ευρωζώνη προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη μέλη που δεν μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του Ευρώ. Επίσης προβλέπει πως το ενιαίο ευρωπαικό νόμισμα θα έχει κάποια στιγμή την ίδια ισοτιμία με το δολάριο και η Ευρωζώνη θα συρρικνωθεί.

Όσο για τον χαρακτηρισμό που του απέδωσαν οι Ευρωπαίοι ως persona non grata (σ.σ. ανεπιθύμητο πρόσωπο), ο ίδιος ανέφερε ότι πρόκειται για μεγάλη υπερβολή και βαρύ χαρακτηρισμό, υπογραμμίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις που θα διορίσει ανά τον κόσμο.