ΝΔ: Ο Κατσίκης εξομολογήθηκε δημόσια τον γκρεμό που οδηγούμαστε

Επικοινωνιακά αξιοποιεί η Νέα Δημοκρατία, τις δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή των Α.Ν.Ε.Λ. κ. Κώστα Κατσίκη για τα περιθώρια στη διαπραγμάτευση και το σενάριο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

Το στέλεχος του κόμματος που συγκυβερνά με το Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α., μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης είπε μεταξύ άλλων: “Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει, αν ο χρόνος διαπραγμάτευσης επιμηκυνθεί και συμπέσει με τον χρόνο όπου οι οικονομικές δυνατότητες προς τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων σε πληρωμή τόκων και χρεολύσιων, θα εξαρτηθούν συνεπώς αν στον χρόνο είτε Φεβρουάριο ή Μάρτιο δεν βρούμε λύση, τότε μονόδρομος είναι η λαϊκή ετυμηγορία, προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική στην Ευρώπη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση με ότι μας έχει απομείνει, μόνοι μας θα πρέπει να δούμε με την οικονομική μας κατάσταση “. 

Ο κ. Κατσίκης χαρακτήρισε παραμύθια τις υποσχέσεις για επιμήκυνση και απομείωση του χρέους, ενώ συνέχισε υποστηρίζοντας ότι, αφού μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι σημαντικό με το χρέος, τότε δεν θα γίνει ποτέ και πρόσθεσε πιο κάτω: «άρα λοιπόν και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, είναι σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί δεν βλέπω και τίποτε άλλο».

Οι δηλώσεις αυτές όπως όλα δείχνουν, ήταν ¨βούτυρο στο ψωμί¨ της Ν.Δ., η οποία άσκησε αυστηρή αντιπολιτευτική ρητορική, προχωρώντας μάλιστα και στην δημοσίευση δελτίου τύπου, όπου κατηγορεί την συγκυβέρνηση για ανεύθυνη πολιτική και ανικανότητα διαχείρισης της κρίσιμης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δείχνει να καταλαβαίνει τα όσα είπε ο βουλευτής ως ομολογία ενός αδιεξόδου, στο οποίο έχει αιχμαλωτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το Δελτίο τύπου Ν.Δ.:

screenshot_6