Δραγασάκης: Προχωράμε σε πρωτοβουλίες για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ σύντομα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξουν πρωτοβουλίες καθώς και συμβιβασμοί προς αυτήν την κατεύθυνση ακόμα και εντός της εβδομάδας.

«Η θέση μας είναι ότι η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε και μπορούσε να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Διότι τα περισσότερα θέματα έχουν κλείσει και τα όποια θέματα μένουν ανοιχτά μπορούν να κλείσουν αν υπάρξει η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές. Ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα, ίσως και εντός της εβδομάδας, θα υπάρξουν εκείνες οι θεσμικές πρωτοβουλίες και οι σχετικές διαδικασίες, οι οποίες θα δρομολογήσουν λύση και θα οδηγήσουν σε διέξοδο εντός του Φεβρουαρίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δήλωσε πεπεισμένος ότι το τρέχον πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα με επιτυχία, υπό τον όρο όμως ότι “δε θα επιβαρυνθεί το περιεχόμενό του με νέα μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων».

Ο Γιάννης Δραγασάκης δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές για τις απόψεις διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν το ελληνικό πρόγραμμα κάνοντας λόγο για αλαζονικές, υποτιμητικές καθώς και «νεοαποικιακές» λογικές.

“Αυτό που προέχει την παρούσα στιγμή δεν είναι ο επιμερισμός ευθυνών αλλά να αναζητηθούν εκείνα τα σημεία ισορροπίας που μπορούν να συνθέσουν ένα προωθητικό συμβιβασμό”, “…η ολοκλήρωση του προγράμματος, θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάκαμψης και της απασχόλησης και εν τέλει στην έξοδο από την κρίση” ισχυρίστηκε ο κ. Δραγασάκης.