Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι στο Παρίσι-ΝΔ: Κρυφές συναντήσεις & Ψέμματα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας με την Κυβέρνηση για το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι.

Μετά τη χθεσινή ανταλλαγή πυρών μέσω ανακοινώσεων, το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, όταν κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς γιατί δεν υπήρξε ανακοίνωση για το ταξίδι του Πρωθυπουργού, απάντησε ότι: «δεν υποχρεούμαστε να ανακοινώνουμε τα πρωθυπουργικά ταξίδια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «η θέληση του πρωθυπουργού ήταν να μην ανακοινωθεί το ταξίδι όπως και άλλα δεν είμαστε υποχρεωμένοι ως κυβέρνηση να τα ανακοινώνουμε. Όταν τέθηκε το ζήτημα δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις και αποδείχθηκε η συκοφαντία και το ψεύδος του κ. Γεωργιάδη».

Επίσης μίλησε για λάσπη και συκοφαντία και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση καθώς οι συναντήσεις και ο λόγος για τον οποίο έγιναν επιβεβαιώθηκαν από όλες τις πλευρές.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε άμεση. Με σχετική ανακοίνωση ανταπαντά ότι η Κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της ομολόγησε ότι μέχρι τη μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, δεν υπήρχε καμία σύμβαση μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και της Επενδυτικής Τράπεζας Ρότσιλντ, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε καμία δικαιολογία για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε, σήμερα, ότι ως την μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, καμία σύμβαση δεν υπήρχε μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και της Επενδυτικής Τράπεζας Ρότσιλντ.

Δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να δικαιολογήσει γιατί ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι με μυστικό τρόπο, ενώ χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και γιατί συνάντησε μόνος του τα στελέχη της Επενδυτικής Τράπεζας.

Την ίδια στιγμή οι κ. Τσακαλώτος και Καμμένος συνεχίζουν να σιωπούν.

Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να κάνει κρυφές ιδιωτικές συναντήσεις και να ψεύδεται δημοσίως».