Ν. Παππάς: Πάμε για κλείσιμο αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς να ληφθεί κανένα νέο μέτρο προεξοφλεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Φιλοξενούμενος σε πρωινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δήλωσε: “Η αξιολόγηση θα κλείσει ! Δεν προκύπτει από πουθενά αυτή τη στιγμή η ανάγκη ψήφισης νέων μέτρων. Όποιος ισχυρίζεται ότι πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να μας πείσει, καθώς αυτό δεν θεμελιώνεται από πουθενά με βάση τα συμφωνηθέντα και την απόδοση της ελληνικής οικονομίας”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον κίνδυνο εκτροχιασμού της συζήτησης περί αξιολόγησης λέγοντας: “εάν αυτή η συζήτηση εκτροχιαστεί, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων ή ιδεοληψιών μέρους των δανειστών θα είναι μια αρνητική εξέλιξη”, ενώ σημείωσε με έμφαση : “σενάρια πολιτικού εκτροχιασμού έχει η ηγεσία της ΝΔ η οποία προσεύχεται για μια καταστροφή, είτε με καθυστέρηση της αξιολόγησης, είτε με λήψη σκληρών μέτρων”.

Προχώρησε μάλιστα και στην εκτίμηση ότι στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Ν.Τ., που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, θα ξεκαθαρίσουν τα πραγματικά δεδομένα και πάνω σε αυτά θα ξεκινήσει η συζήτηση και συνέχισε υποστηρίζοντας: “θα κληθούν όλοι να τοποθετηθούν αν εμπιστεύονται τα δεδομένα του ΔΝΤ ή της ΕΕ. Όλοι οι αντισυμβαλλόμενοι θα πρέπει να πουν από ποιο σημείο και με βάση ποια νούμερα συζητάμε. Η συζήτηση εάν χρειάζονται μέτρα έχει ξεκινήσει σε λάθος βάση”.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖ – ΑΝΕΛ στον χώρο της οικονομίας, είπε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, η οικονομία έχει μπει σε τροχιά σταθερότητας – ανάπτυξης και εξέφρασε την άποψη πως: “τα δεδομένα καταμαρτυρούν ότι η ελληνική οικονομία τα καταφέρνει και κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντέξουν ότι υπάρχουν αποτελέσματα, ενώ απέτυχαν τα προηγούμενα προγράμματα”.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συζήτηση που διεξάγεται αυτόν τον καιρό στην Γερμανία, η οποία βρίσκεται σε προεκλογικό πυρετό, σχετικά με την κλιμάκωση της συζήτησης για την Ελλάδα, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες διαφοροποιούνται από τον Σόιμπλε για τα μέτρα λιτότητας, μολονότι ο απερχόμενος Γερμανός οικονομικών προσπαθεί να πείσει ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση με άλλη πολιτική και πρόσημο να σταθεροποιήσει την οικονομία και να οδηγήσει σε ανάπτυξη.

Η συνέντευξη έκλεισε με τον υπουργό να αποδίδει τις διαρροές της Ν.Δ.σχετικά με τις διαφωνίες με τον Ε.Τσακαλώτο σε ευφάνταστα σενάρια,  σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Ο Μητσοτάκης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, αφού δεν πλήρωνε για το δάνειο του Κήρυκα Χανιών επί 11 χρόνια καμία δόση και δεν ενοχλήθηκε από τις τράπεζες ποτέ”.