Σκληρή απάντηση Κ. Πλεύρη στον Α. Γεωργιάδη για τους Εβραίους: Βγάλατε λεφτά απ' τα βιβλία μου (Βίντεο)

Την απάντηση του μέσω της εκπομπής “Επανελλήνισις” και του τηλεπαρουσιαστή της, επέλεξε να δώσει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την προσωπική διαδικτυακή του ιστοσελίδα στο facebook, με την οποία ανασκεύασε παλαιότερες δηλώσεις του για τους Εβραίους.

Την ανακοίνωση του Κ. Πλεύρη προσυπογράφουν και οι εκδόσεις “Ήλεκτρον”.

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε τοποθετηθεί αρχικά μέσω μιας έγγραφης συγγνώμης για τις αναφορές που έκανε στο παρελθόν κατά των Εβραίων και στη συνέχεια προέβη σε παρόμοιες δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, γεγονός που έκανε τον πρώην συνάδελφο του Κ. Πλεύρη να “διαρρήξει τα ιμάτια του” στην εκπομπή της 27ης Ιανουαρίου σε γνωστό περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό των Αθηνών.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα εξής:

“Κε Γεωργιάδη,

Δεν είχατε μόνο συνυπάρξει, αλλά πουλήσατε αφειδώς το βιβλίο “Εβραίοι – όλη η αλήθεια”, όπως και όλη την βιβλιογραφία του Ήλεκτρον και κυρίως του Κωνσταντίνου Πλεύρη, οπότε αποκομίσατε πολλά έσοδα από εκεί, αλλά τότε δεν το σκεφτόσασταν αυτό προφανώς.

Δηλώσατε ότι τα τελευταία χρόνια έχετε μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελληνοεβραίων στην χώρα, πράγμα που εμείς δεν αμφισβητήσαμε ποτέ, αντιθέτως το αναδείξαμε.

Εμείς δεν διαχωρίζουμε του Έλληνες σε αριστερούς – δεξιούς – κεντρώους ή  σε φιλοσημίτες – αντισημίτες, αν πρέπει δε οπωσδήποτε να υπάρξει ένας διαχωρισμός, αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον : Έλληνες – ανθέλληνες.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κος Άδωνις Γεωργιάδης, θέλει να διαχωρίσει τους Έλληνες σε φιλοσημίτες – αντισημίτες. Είναι αναφέρετο δικαίωμα του, θα θέλαμε όμως να μας πληροφορήσει από που τα έμαθε όλα αυτά τα σπουδαία για τους Έλληνες Εβραίους, για να μπορέσουμε και εμείς ν’ ανανήψουμε και να δούμε το αληθινό φως που πηγάζει απ’ τον σιωνισμό και όχι απ’ την ελληνορθοδοξία, γιατί εμείς έχουμε ως έμβλημα μας τον ελληνισμό και την ελληνορθοδοξία.

Ευχόμεθα στον κο Γεωργιάδη να χαίρεται την καινούργια του αληθινή (κατ’ αυτόν) πίστη, που ο νέος θεός του θα τον βοηθήσει να καταλάβει αξιώματα. Δεν γνωρίζουμε όμως, πόσο αξία θα έχουν αυτά χάνοντας την ψυχή του. Εμείς είμεθα παραμένουμε Έλληνες”.

Ακολουθεί το βίντεο – απόσπασμα της εκπομπής:

Η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη:

<<Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού.
Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.
Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλέυρη.
Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή.
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.
Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών>>.