Αγκαλιά με την αυτοδυναμία η Ν.Δ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Παγιώνεται η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥ.ΡΙΖ.Α, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό του “ΘΕΜΑτος” η εταιρεία Marc.

Η απόσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το κυβερνών κόμμα διευρύνεται ακόμη περισσότερο με την Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 27,8% στην πρόθεση ψήφου έναντι του 13,7% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται σταθερά σ’όλους τους δείκτες, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα της Marc, αν ο ελληνικός λαός οδηγούνταν στις κάλπες υπό αυτές τις συνθήκες, προεξοφλείται μια σίγουρη επικράτηση για την Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες να “αγκαλιάσει” την αυτοδυναμία με 159 έδρες. Σύμφωνα με αναλυτές της Marc η διαφορά μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τις 20 ποσοστιαίες μονάδες, συνυπολογίζοντας και το 17% των αναποφάσιστων.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, δημοσκοπική ανάσα παίρνει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ μετά την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου αύξηση σημειώνουν και τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αναλυτικά τα ευρήματα της Marc:

gal01

gal02