Φωτίου: O κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί, ούτε θα ληφθούν νέα μέτρα

Κανένα νέο μέτρο δεν πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να ενεργοποιηθεί ο κόφτης ξεκαθάρισε με δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Μάλιστα απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, σε διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των δανειστών και τόνισε ότι «ο λαός εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση».

Παράλληλα η κ. Φωτίου κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και πρόσθεσε ότι «είμαστε δύο χρόνια στην κυβέρνηση, παρά τις προβλέψεις και τις Κασσάνδρες ότι θα πέσουμε σε τρεις μήνες, και χωρίς να έχουμε μαζί μας ούτε τα συνδικάτα, ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν δίνουμε τις μάχες για να επιτρέψουμε στο παλαιό κατεστημένο να επιστρέψει, επειδή άλλαξε προβιά».

Στο καυτό ζήτημα της ανεργίας η κ. Φωτίου υποστήριξε πως έχει επέλθει μείωσή της στο 22% από 27% που ήταν τον Οκτώβριο του 2014 και διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει εμ αυτό το επίτευγμα. Επίσης, σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι εναντίον των ελαστικών μορφών απασχόλησης και υπογράμμισε τις τεράστιες προοσπάθειες που καταβάλλει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες εξασφαλίζουν βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης η κ. Φωτίου ανέφερε πως περιλαμβάνει το επιδοματικό, τις υπηρεσίες και την προσπάθεια ώστε το 10% των ανέργων δικαιούχων του να βρουν δουλειά μέσα σε ένα έτος και σημείωσε πως τα σχολικά γεύματα επεκτείνονται σε 72.000, μετά το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα στο Πέραμα.