Σαμαράς: Έγιναν λάθη αλλά ο κόσμος δεν ξεγελιέται-Θα ηττηθεί οριστικά ο λαϊκισμός

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της πρώτης του προεκλογικής ομιλίας στην Λάρισα, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κερδοσκοπεί πάνω στον πόνο του λαού» και ότι τα όσα εξαγγέλλει θα οδηγήσουν τη χώρα στην χρεοκοπία.

Η ομιλία αυτή αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, στην οποία ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει κεντρικό ρόλο δίνοντας τον τόνο.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν τη χώρα σε νέα κρίση και τελικά στην χρεοκοπία με αποτέλεσμα να χαθούν όλα όσα ο ελληνικός λαός έχει πετύχει με τις θυσίες του τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε μια στιγμή που η έξοδος από την κρίση βρίσκεται πολύ κοντά.

«Αυτά που λένε θα οδηγούσαν τη χώρα σε τεράστιες δοκιμασίες, όχι τόσο για την Ευρώπη, αλλά για την πατρίδα», είπε ο πρωθυπουργός. Και υπογράμμισε ότι η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, κάνοντας αναφορά στην γνωστή δήλωση του Γ. Τόλιου, πριν από λίγες μέρες, περί διακοπής αποπληρωμής τόκων και χρεολυσίων, εφόσον αυτό χρειαστεί για μια περίοδο και εκτίμησε ότι αυτού του είδους οι επιλογές οδηγούν αναπόφευκτα σε πτώχευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς παραδέχτηκε ότι έγιναν και λάθη κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της συγκυβέρνησης ν’ αντιμετωπίσει την κρίση, ότι έγιναν και αδικίες οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν. Αυτό, όμως, τόνισε, δεν αποτελεί δικαιολογία για τον κ. Τσίπρα να «κερδοσκοπεί πάνω στον πόνο του λαού».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκλεγεί κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για, όπως είπε, ο «κόσμος δεν ξεγελιέται με εύκολες υποσχέσεις και συνθήματα», κάτι που, κατά την εκτίμησή του, φαίνεται ήδη από τις δημοσκοπήσεις στις οποίες είναι σαφές ότι κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ότι «το άρωμα νίκης» που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί.

«Το 2015 θα δούμε την οριστική ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

Τόνισε, δε, ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης της ΝΔ όταν σχηματιστεί θα είναι η μείωση «όλων των φορολογικών συντελεστών» και, όπως είπε, θα προχωρήσει η ομαλή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και ότι η χώρα θα εισέλθει στην μετα-μνημονιακή εποχή οπότε, όπως προανήγγειλε, θα επέλθει και συμφωνία για την μείωση του χρέους.

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς, από το χωριό Ματαράγκα, όπου επισκέφθηκε πρότυπη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας γκότζι μπέρι, είχε δηλώσει ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη».

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Η προοπτική του μέλλοντος για τον έλληνα αγρότη αποτυπώνεται σε τέτοιες μεγάλες καινοτόμες μονάδες που εκπροσωπούν το αύριο, δίνουν προοπτική. Είναι εξαγωγικές μονάδες που στηρίζουν τον αγρότη που θέλει να διαφοροποιηθεί και να κάνει το καινούργιο. Με 20 δισεκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγρότες μας έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν καινούργια όνειρα. Αυτή την προοπτική του καινούργιου κανείς δεν έχει δικαίωμα να την γκρεμίσει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις επιδοτήσεις του έλληνα αγρότη, με τις εξαγωγές των προϊόντων του. Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο, αυτή την Ελλάδα χτίζουμε». Ακολούθησε επίσκεψη του Α. Σαμαρά στο πρότυπο κέντρο ελέγχου ποιότητας αγροτικών προϊόντων και ακολούθως έκανε βόλτα στην κεντρική πλατεία του χωριού Σοφάδες Καρδίτσας.

Από τη Λάρισα και την Καρδίτσα ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε τις περιοδείες του ανά στην Ελλάδα. Αναμένεται, στη συνέχεια, να επισκεφτεί τη Δευτέρα την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα βρεθεί στη Στερεά Ελλάδα.