Κεφαλογιάννη: Να τοποθετηθούν άμεσα Διευθυντές στα κρατικά θέατρα

Ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της επιλογής οικονομικών – διοικητικών Διευθυντών στα κρατικά θέατρα της χώρας κατέθεσε στη Βουλή η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Για το θέμα, η κ. Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα από τα κεντρικά ζητούμενα της ελληνικής κοινωνίας είναι η διαφάνεια στα οικονομικά θέματα, η συνέπεια ως προς την διαχείριση του δημοσίου χρήματος και η υπεύθυνη λογοδοσία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η άμεση τοποθέτηση των οικονομικών – διοικητικών Διευθυντών του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος είναι επιβεβλημένη.

Από τον Οκτώβριο 2016, δημοσιεύθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης του Οικονομικού – Διοικητικού Διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, με λήξη της προθεσμίας υποβολής ενδιαφέροντος τα τέλη Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει δημοσιευθεί το αποτέλεσμα ενώ αναμένεται η διενέργεια διαδικασίας επιλογής και για το ΚΒΘΕ.

Ο θεσμός αυτός, όχι μόνο πρέπει να στηριχθεί, αλλά θα πρέπει να επεκταθεί σ’ όλους τους φορείς που εποπτεύει και χρηματοδοτεί το ΥΠΠΟΑ.

Είναι ένα μέτρο που μπορεί να διασφαλίσει τη λογοδοσία, τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των φορέων του πολιτισμού.
Οι καιροί αυτό απαιτούν.

Το Υπουργείο Πολιτισμού δείχνει να μην μπορεί ή να μην θέλει να ανταποκριθεί».