Φώφη Γεννηματά: Δεν υπάρχουν περιθώρια για ρετρό διαφωνίες

«Δεν είναι ώρα για ρετρό διαφωνίες. Όλοι έχουν τα δίκια τους, αλλά αυτά αφορούν το παρελθόν» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κληθείσα να σχολιάσει τις αιχμές του Ευ. Βενιζέλου για την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συμπράξει με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή, κοιτάμε μπροστά και όλοι πρέπει να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια» και χαρακτήρισε «θετικό βήμα τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη», σημειώνοντας ότι «χωρίς την ενότητα δεν μπορούν να γίνουν παραπέρα βήματα».

Για την προχθεσινή συνάντηση με πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «το να τιμάς την ιστορία σου συνδέεται με την αυτογνωσία σου» και τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί «όλο το στελεχιακό της δυναμικό σε επιστράτευση».

«Κάνουμε δημιουργική επίθεση στο μέλλον» ανέφερε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε ότι σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για να τιμηθούν τα κοινοβουλευτικά στελέχη του χώρου. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι στο προσκλητήριο δεν συμπεριλαμβάνονται όσα στελέχη έφυγαν για μια θέση στο στασίδι της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο τόνισε ότι επιδιώκει και επιθυμεί την επιστροφή των ψηφοφόρων που εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα επέκρινε το ΠΟΤΑΜΙ για τη στάση του και επανέλαβε ότι η πρόσκληση για συμμετοχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ισχύει με τους όρους που ήλθε και το ΚΙΔΗΣΟ και ξεκαθάρισε πως η ΔΗ.ΣΥ διεκδικεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ λέγοντας ότι επιχειρούν να διαμορφώσουν έναν νέο διπολισμό με ψεύτικες υποσχέσεις προς τους πολίτες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Δημοκρατική Συμπαράταξη να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα εφόσον συμμετέχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.