Με 4 νέους κύκλους σε Αθήνα και Περιφέρεια συνεχίζει τη δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της η Νέα Δημοκρατία, μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών που εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, “μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο κύκλων στην Αθήνα (12 – 13 Νοεμβρίου και 3 – 4 Δεκεμβρίου), και του κύκλου στο Ηράκλειο Κρήτης (3 – 4 Δεκεμβρίου), οι οποίοι στέφθηκαν από επιτυχία και η συμμετοχή των στελεχών ξεπέρασε τις προσδοκίες, προγραμματίζονται οι εξής κύκλοι για τον μήνα Ιανουάριο 2017:
- 14 – 15 Ιανουαρίου, στην Αθήνα
- 14 – 15 Ιανουαρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης
- 21 – 22 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη
- 28 – 29 Ιανουαρίου, στη Λαμία.”
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον. Και βέβαια να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών, που εκφράζουν τις θέσεις του Κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό, που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις”.
Και καταλήγει: “Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Εισηγητές του προγράμματος είναι διακεκριμένοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου. Οι θεματικές ενότητες που διδάσκονται μεταξύ άλλων είναι:
- Ηγεσία και λήψη αποφάσεων
- Η Ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας
- Εθνικά θέματα και σύγχρονες προκλήσεις
- Οικονομία – ελληνική κρίση
- Οδικός Άξονας Εξόδου από τη κρίση
- Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας.”