Αλ. Τσίπρας: Την στήριξη της Πολιτείας χρειάζονται τα παιδιά με σύνδρομο Down

Την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας χρειάζονται τα παιδιά με σύνδρομο Down και εμείς θα είμαστε δίπλα σας με όποιον τρόπο μπορούμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στον σύλλογο γονέων παιδιών με σύνδρομο Down της Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας «ανταπέδωσε» σήμερα την επίσκεψη που του είχαν κάνει τα παιδιά στο Μέγαρο Μαξίμου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν του έψαλλαν τα κάλαντα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός αανακοίνωσε ότι κατεβάζουμε νόμο – πλαίσιο για τα άτομα με αναπηρία, που θα αφορά όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τόνισε πως οι γονείς αυτοί αντιμετωπίζουν σύνθετα προβλήματα, καθώς έχουν την αγωνία πώς θα σταθούν μόνα τους τα παιδιά τους, όταν οι ίδιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα στηρίξουν και σημείωσε ότι «το πρώτιστο μέλημα της πολιτείας πρέπει να είναι να στηρίξει τα παιδιά αυτά να σταθούν στα πόδια τους».

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε δίπλα σας και θα το κάνουμε, αν και το περιβάλλον σήμερα είναι δυσμενές.