Δ. Τζανακόπουλος: «Όχι» σε κάλπες ακόμη και αν η αξιολόγηση καθυστερήσει

Σε καμία περίπτωση οι εκλογές δεν αποτελούν τμήμα του σχεδιασμού της κυβέρνησης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM. Συγκεκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τη ελπίδα «τον Αύγουστο του 2018, να βγούμε από τα μνημόνια και τις επιτροπείες. Ακόμη και στην πολύ απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει δεν είναι σε καμία περίπτωση στην πρόθεσή μας να οδηγηθούμε στις εκλογές» και κατέστησε σαφές ότι ο τόπος δεν χρειάζεται πρόωρες κάλπες διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση «δεν θα παραδώσει τη χώρα στους στόχους των δανειστών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση Με αιχμή τη στάση της στην ψηφοφορία στη Βουλή για το έκτακτο βοήθημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «αν κάποιος θέλει να πει ¨»ναι» στο επίδομα, λέει ξεκάθαρα «ναι», δεν δηλώνει παρών» και πρόσθεσε ότι «περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τη Ν.Δ. Εμφανίζεται πιο σκληρή και αυστηρή και από τους θεσμούς. Νομίζω ότι η Ν.Δ. συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους σκληρούς της Ευρώπης».

Παράλληλα σημείωσε ότι «εμείς περιμένουμε από τη Ν.Δ. να συμβάλει στη στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση και όχι να παίρνει το μέρος των θεσμών. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει λάβει ακόμη θέση και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι λογικό να έχει ερωτηματικά με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για ποιο λόγο, ενώ δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη ότι οι θεσμοί θα απαντήσουν αρνητικά στο ερώτημα που τέθηκε από τη Γερμανία, η Ν.Δ. ενώ είπε ότι θα υπερψηφίσει, τελικά άλλαξε γραμμή».

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά και την απόφαση της Ν.Δ. να ψηφίσει το μέτρο ο κ. Τζανακόπουλος, σχολίασε ότι «η Ν.Δ. αντιλήφθηκε το λάθος της και αποφάσισε τελικά να επανέλθει και να διορθώσει το πρώτο λάθος της, αμβλύνοντας και τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος» και κατέληξε λέγοντας ότι «ήταν μια επιλογή η οποία της στοίχισε και είδε ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως το περίμενε. Η ΝΔ επιθυμεί τον εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων. Επιθυμεί διακαώς να βρεθεί η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση».