Σουλτς: Κατανοώ γιατί ο Τσίπρας εξήγγειλε τις έκτακτες παροχές

Για τα μέτρα κοινωνικών παροχών που εξήγγειλε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δήλωσε ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους η Κυβέρνηση προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση.

Μιλώντας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Σουλτς σχολίασε την απόφαση αναβολής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, σημειώνοντας ότι αν εξετάσει κανείς αντικειμενικά τις εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν λαμβάνονται υπόψη ορισμένες παράμετροι, ωστόσο τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα για ποιο λόγο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προστατέψει τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει μια «δυναμική αξιολόγηση» των μέτρων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το Eurogroup του Ιανουαρίου θα έχει βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. «Πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος ως τις 26 Ιανουαρίου για ένα λογικό συμβιβασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μετά τη συνάντησή μου με τον Αλέξη Τσίπρα κατανοώ ότι η ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει εποικοδομητικά τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις με το Eurogroup», ανέφερε.

Επισήμανε, δε, ότι αν οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2017 και 2018 διατηρηθούν στα επίπεδα του 1,7% -2,5% θα πρέπει να διατηρηθεί η κοινωνική σταθερότητα.