Δράσεις κατά της βίας από τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ

Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου), πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Με το συμβολικό σύνθημα «Τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο» διανέμουμε έντυπο ενημερωτικό υλικό, μαζί με ένα λουλούδι, στην Αθήνα (οδός Ερμού στην Πλατεία Συντάγματος, στις 12 το μεσημέρι), στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αριστοτέλους, στις 12), στη Λάρισα και στο Κιλκίς (26/11  στον πεζόδρομο, στις 12).

Επίσης, σε συνεργασία, με τη ΝΟΔΕ Ηλείας, θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο Επιμελητήριο Ηλείας, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Γυναίκες και Βία: ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ένα δικό μας πρόβλημα», με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Πολιτισμού, βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή.

Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών επιτείνεται παγκόσμια κάτω από την επίδραση της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων της βίας παγκοσμίως είναι γυναίκες (80 – 85%). Σε αυτές περιλαμβάνονται τα θύματα της παράνομης εμπορίας (trafficking) και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, καθώς και οι γυναίκες πρόσφυγες.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, ακολουθεί την τροχιά του υπολοίπου κόσμου. Η καθημερινή ανασφάλεια ξεσπά σε ενδοοικογενειακή βία. Η ανεργία, η φτώχια και η ανέχεια, η απογοήτευση και η έλλειψη ελπίδας οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές. Τα θύματα είναι γυναίκες όλων των ηλικιών, κάθε μορφωτικού ή κοινωνικού επιπέδου.

Να σημειωθεί ότι από το 2006 οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας θωράκισαν τα δικαιώματα των γυναικών ως προς την Ενδοοικογενειακή Βία με το Νόμο 3500/2006.