Η Δούρου ανακάλεσε την Αντιπεριφερειάρχη Θανοπούλου - Τι προκάλεσε τη ρήξη

Στην ανάκληση ης απόφασης ορισμού της Αντιπεριφερειάρχη, Αικατερίνης Θανοπούλου και στην ανάκληση όλων των σχετικών αρμοδιοτήτων της, προχώρησε την Τετάρτη η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη ήταν, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, το γεγονός ότι η κ. Θάνου, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, καταψήφισε  τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, καθώς και την περιβαλλοντική μελέτη διαχείρισης απορριμάτων.

Η κ. Θανοπούλου, σε μια μακροσκελή της τοποθέτηση, αφού κατήγγειλε τις μνημονιακές πολιτικές και τις συνέπειές τους, έκλεισε, λέγοντας:

“Αδυνατώ να δώσω θετική ψήφο σήμερα για όλους αυτούς τους λόγους. Παίρνω το πολιτικό βάρος της πράξης μου, αναμένοντας τις απαντήσεις. Παίρνω το πολιτικό βάρος και σε ό,τι αφορά τη θέση μου στη Διοίκηση και στην παράταξη, έχοντας αγωνιστεί για όσα πίστεψα πως μπορούν να γίνουν και για όσα με ψήφισαν και με στήριξαν να τα πράξω. Ρωτώ λοιπόν: Mήπως το καράβι αρμενίζει σε άλλο γιαλό? Αν όχι, σφάλλω και θα φανεί. Αν ναι, θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε. Κινήθηκα, στο βαθμό που μπόρεσα, με ήθος και ανιδιοτέλεια, χωρίς κραυγαλέες αντιπαραθέσεις κι έτσι θα συνεχίσω.”

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Κατερίνα Θανοπούλου είναι στέλεχος της ΛΑΕ, η οποία στην πρόσφατη συνδιάσκεψή της αποφάσισε την απόσυρσή της από το σχήμα της κυρίας Δούρου.